Koolipere õpiüritus Roostal

by | 18 juuni, 2017

14.-15. juunil olid Järveküla koolipere väljasõidukoolitusel. Ellu viidi Euroopa Sotsiaalfondi rahalistatavat projekti “Kogemusõpe muutunud õpikäsituse rakendamisel“, et toetada õpetajate ja juhtide profesionaalset arengut ning motivatsiooni kooli eesmärke ellu viia.

Analüüsisime sellel õppeaastal toimunud õppekäike, et esmalt kokku leppida mõistes. Kooli rajades lepiti kokku, et soositakse klassiruumist väljaspool toimuvat õpet. Õppekäikude sihtkohti oli aasta jooksul kogunenud ootamatult palju. Käidi looduses, muuseumides, õpilasfestivalil, farmis, arhiivis. Oli koostööprojekte ning klassis õpitu laiendamist (kodulooekskursioonid 1. klassidele).
Kaardistati, miks me õppekäigule läheme, mida oma meeltega kogeme, kui suur osakaal on akadeemiliste teadmiste saamisel ja õpitu kinnistamisel. Arutleti selle üle, kas õppekäigu puhul seab eesmärgid õpetaja, õppekava, õpilane või veel keegi muu. Kogemusõppena viidi läbi loodusmatk Rooslepast Dirhamisse. Pärast matka analüüsiti eesmärgi täitumist ja eesmärkide hinnatavust. Lepiti kokku hindamise alustes ja põhimõtetes (valdkondlikkkus, õppekava üldosa pädevuste arvestamine). Ühiselt kavandadi loodusretked uueks õppeaastaks. Päeva mõtestas koos õpetajatega Silja Pihelgas, kellel on paarikümne aastane loodusklasside korraldamise kogemus.

Õpiürituse teisel päeval keskenduti sotsiaalsete oskuste arendamise võimalustele. Koolitajaks oli Ivica Mägi, kes on Põhja-Eesti Autismi Liidu ning Autismi ja ATH Keskuse üks loojatest ja juhataja. Sellel õppeaastal töötas ta osalise koormusega ka meie koolis sostsiaalpedagoogina. Ühiselt kirjeldati hariduslike erivajadustega laste kaasamise kogemusi selles õppeaastast. Arutleti tugiisiku kaasamise vajadust, tajude eripärasid autismispektri häirete puhul, kirjeldati toimetuleku viise käitumusliku eripära puhul mistahes õppekäigul (muuseum, teater).

Kahe päeva jooksul oli fookuses õppekäik õppimise vormina. Eesmärk on osata selle käigus enam isiklikke ja üldisi eesmärke siduda, nähakse koostöövõimalusi ning osata vajadusel leida abi HEV õpilaste kaasamisel. Meiega olid kaasas ka õpetajad, kes alustavad järgmisel õppeaastal, siis oli see suurepärane võimalus jagada meie arusaama õppimise käsitusest.

 

 

If you have a deadline looming, you might be considering hiring an essay writer for you. These services will work to meet this deadline. You don't have to worry about completing your papers on time; they will work quickly and efficiently to meet your requirements. You can also be assured that their writers will provide top-quality writing and won't reveal your identity to the writer. The essay writing services will ensure that you get exactly what you need, and that they will follow the deadline to the letter. Pornlux.com tube