Eesti Vabariik 99

by | 21 veebr., 2017

Eesti Vabariigi saabuvat 99. sünnipäeva tähistati 17. veebruaril esimeste klasside viktoriini ja aktusega.

Viktoriini eesmärgiks oli luua õppijale seos kodukoha igapäevaeluga ja tähistada Rae valla 150 aastapäeva.  Üle saja noore võistles kodukoha kultuuri ja ajaloo ning tänapäeva tundmises. Laste ettevalmistus viktoriiniks sai alguse juba 1. septembril, mil Rae vald kinkis igale 1. klassi õpilasele koduloolise tööraamatu „Rae vald – siin ma elan“. Lisaks lugesid lapsed  hommikuringides uudiseid „Rae Sõnumite“ vahendusel ja külastasid Rae valla kodulehte.  Viktoriini korraldasid aulas koos õpetajatega 6. klassi õpilased. Võistkondi oli üle kahekümne ja siin olid abikäed vägagi oodatud. Õiged vastused leiti ja tulemused sisestati imekiiresti. Kooli vanimad õpilased täitsid ülesanded väärikalt.

Põnevust jätkus võistlejaile endile aga lõpuni, sest enne viimast vooru  oli  neli meeskonda võrdsete tulemustega. Rändkarika”Parim kodukoha tundja” võitis 1.a klassi  võistkond koosseisus  Marta ja Herta Koitla, Lerika Krikk, Riko Ausmees. Nende juhendajaks oli õpetaja Laura-Lote Rosin. Teist ja neljandat kohta jagasid 1.c ja 1.e klassi võistkonnad.

Rändkarika võitjad 1.a klassist.

Pidulikul aktusel oli rõõm tõdeda, et hümn kõlab ka algkooli õpilaste esituses võimsalt. Meie mudilaskoor laulab õpetaja Ingrid Juhti käe all nüüd juba vahvalt kahehäälselt.  Külaliseks kutsutud Villiko Nurmoja mõtiskles koos õpilastega sellest, millisel juhul võib väike Eesti olla suur. Ühiselt leiti, et siis, kui osata unistada. Külaliselt jäi kõlama sõnum, et eestlasena missioonidel käies saab rahu nimel palju ära teha ja et lapsed on leidlikud ning nutikad ka keerulistes oludes. Üheskoos vaadati klippi tänapäeva troonidest, mille valmistamisele V. Nurmoja täna pühendub ja mõtestati seda teekonda, mis tuleb käia, et suuta oma elust ja tööst meistriteos teha.

Hea tunne oli minna kolmandale vaheajale, et seejärel taas kohtuda ning üheskoos maailma veidi paremaks paigaks muuta.

Pidulik aktus Villiko Nurmojaga

If you have a deadline looming, you might be considering hiring an essay writer for you. These services will work to meet this deadline. You don't have to worry about completing your papers on time; they will work quickly and efficiently to meet your requirements. You can also be assured that their writers will provide top-quality writing and won't reveal your identity to the writer. The essay writing services will ensure that you get exactly what you need, and that they will follow the deadline to the letter. Pornlux.com tube