Soome 100. sünnipäeva tähistamine

Täna tähistati euroopa keeltepäeva raames Soome 100. sünnipäeva. Külas käisid Tallinna Soome Kooli 25 last 3.-5. klassist. Direktor Riitta Kemppaineni klaverimängu saatel lauldi soome laule. R. Kemppainen tutvustas 20 aastast kooli, näitas piirkondi, kus nende kooli lapsed pärit on ja kinkis meile oma kooli ajalooraamatu.

Klassides korraldati eelnevalt soome keele kohta Kahooti keskkonnas viktoriin.  Nüüd andis Soome suursaatkonna pressinõunik Hannele Valkeeniemi parimatele üle auhinnad. H. Valkeeniemi tuletas meelde meie kultuuride ühiseid juuri, sõbrakaubandust.

Viienda klassi õpilaste küsimused soome kooli laste elu-olu kohta said eesti keeles vastused. Üritus lõpetati mõlema riigi hümni laulmisega.

Kooli aatriumis on vitriinkappides jätkuvalt väikesed väljapanekud kirjanduse ja ajaloo vallast. Kokku lepiti uued kohtumised, naberiigi õpetajate külaskäigud ja vaagiti võimalikku koostöö spordi vallas.