Järveküla Kooli 100 peenart

by | 8 mai, 2018

Järveküla Kool haaras kinni Eesti Taimekasvatuse Instituudi ja agronoom Heino Laiapea üleskutsest rajada teraviljapeenrad Jõgeval aretatud sortidega. Algatuse eesmärk on tutvustada erinevaid teraviljaliike ja Eestis aretatud sorte Eesti 100. juubeli tähistamiseks. Vt lähemalt http://www.pollumajandus.ee/uudised/2018/02/27/100-teraviljapeenart-tuleb-taas

Kõigile algatusele registreerunutele jagatakse seemnekotikesed, mis tuleb külvata ühele ruutmeetrile. Külv, hooldus ja koristus on iga kasvataja ülesanne. Kooliõpilaste jaoks algas kõik aga hoopis kastide valmistamisest ja mullatöödest. Nüüd on 5.B klass jõudnud seemnete külvamiseni. Kaer on õpetaja Helen Mägi juhendamisel maas. Esimesed õppetunnid, et muld läheb kastes kokku ja vajab enne külvamist tihendamist ning muud taolised pisiasjad said täna juba selgeks. Ega see külvikastide tegemine, tõrvamine ja värvimine õpetaja Tamar Paali juhendamiselgi ilma viperusteta läinud.

Sel aastal pakuti teraviljapeenardes kasvatamiseks 11 sorti: oder ’Maali’ ja ’Anni’, kaer ’Kalle’ ja ’Kusta’, põldhernes ’Mehis’ ja ’Leili’, põlduba ’Jõgeva’, suvinisu ’Voore’ ja ’Hiie’, tatar ’Aiva’ ja spelta nisu. Iga seemnepakiga on kaasas sordikirjeldus, sordinimega plastlipikud peenarde tähistamiseks ning kasvatamise juhend. Ühe sordi seeme on arvestatud ühele ruutmeetrile. Külvata saavad veel päris mitmed klassid ja siis veel kastmine, rohimine ja sügisel saame saagi salve. Nii teame kõik, mis teraviljast meile hommikuputru on keedetud ning millist vaeva põllumees toidu kasvatamisel näeb. Vastuse leiab kindlasti ka küsimus, et kas sortidel on tõepoolest vahe sees.

Meie potipõllunduse arendamise meeskonnas on lisaks õpilastele ja õpetajatele õppejuht Indrek Riigor, haldusjuht Sven Naarits ja laialdaste teadmistega töömees Tiit Kotsar.

If you have a deadline looming, you might be considering hiring an essay writer for you. These services will work to meet this deadline. You don't have to worry about completing your papers on time; they will work quickly and efficiently to meet your requirements. You can also be assured that their writers will provide top-quality writing and won't reveal your identity to the writer. The essay writing services will ensure that you get exactly what you need, and that they will follow the deadline to the letter. Pornlux.com tube