Külalised Hollandist ja Saksamaalt

by | 26 sept., 2018

Kui möödunud reedel (21. septembril 2018) võõrustasime gruppi kesktaseme koolijuhte Hollandist (SA Innove vahendusel), siis esmaspäeval (24. septembril) ja kolmapäeval (26. septembril) viibisid meil külas õpetajad Põhja-Saksamaalt Buxtehude Halepagheni koolist (programmi Erasmus+ toel).

Saksa õpetajate külaskäik oli põhjalik. Kahe koolipäeva jooksul tutvusid nad koolis läbiviidava õppetööga ning infotehnoloogia, hariduslike erivajaduste ja juhtimise valdkondade tööga. Muuhulgas oli külaliste eesmärgiks koguda infot, kuidas hästi ära kasutada tänapäeva infotehnoloogia võimalusi õppetöös, mis on edu toovad lahendused võõrkeelte õppes ja mis on parimad praktikad õpetajatevahelise koostöö organiseerimiseks. Sellist tuge, nagu meil pakub haridustehnoloog sisekoolituste ja laste digipädevuse edendamise osas, Saksamaal ei ole. Süsteemsus selles valdkonnas viis kutseni, et haridustehnoloog Piret Lehistet saaks kasutada ka saksa õpetajate koolitajana.

Saksa kolleegid olid väga tänulikud, et meie õpetajad neid oma tundi lubasid. Avatud tunni andsid matemaatikaõpetaja Triin Tähepõld, ajaloo- ja inimeseõpetuse õpetaja Kettrud Väisanen, loodusõpetuse, bioloogia ja geograafia õpetaja Helen Mägi, tehnoloogia ja looduseõpetuse õpetaja Erkki Piisang ning inglise keele õpetajad Rita Forssten, Ingrid Tuksam, Karina Noor, Piret Lehiste ja Riho Timm. Palju huvi pakkusid külalistele nende emakeele – saksa keele õpetaja Eve Tederi tunnid.

Nähtu avaldas külalistele muljet. Huvitaval kombel ütlesid saksa kolleegid sama, mis hollandlasedki: Järveküla Koolis on tuntav väga hea toetav õhkkond. Saksa koolidega võrreldes tundus külalistele, et meie koolitundides valitseb distsipliin ja vahetundides on väga rahulik. Võrreldes saksa tundidega, räägivad meie õpetajad oma tunnis rohkem. Silma paistis, et meie kooli õpilased on tänaseks omandanud üsnagi arvestatava keeleoskuse. Selle ilmekaks näiteks oli külaliste kohtumine 7.b klassi õpilastega, kes üsnagi vabalt arutasid inglise keeles, mis on õpetaja ja õpilase kolm parimat omadust ning kuidas nad tegelikult igapäevaselt õpivad. Positiivselt üllatas külalisi koolimaja modernne arhitektuur.

Saksa õpetajate külaskäigu lõppakordiks oli meie tavapärase õpetajate töökoosoleku jälgimine, kus seekord arutasime teaduse populariseerimisega seotud tegevusi ja kuidas neid paremini õppetööga siduda.

If you have a deadline looming, you might be considering hiring an essay writer for you. These services will work to meet this deadline. You don't have to worry about completing your papers on time; they will work quickly and efficiently to meet your requirements. You can also be assured that their writers will provide top-quality writing and won't reveal your identity to the writer. The essay writing services will ensure that you get exactly what you need, and that they will follow the deadline to the letter. Pornlux.com tube