Alanud on loodusmatkade hooaeg

Järveküla Koolis on alanud loodusmatkade hooaeg. Juba septembris tegid otsa lahti 6. klassid. 6.B klass käis Kakerdaja rabas Järvamaal. Imetleti suurt rabajärve, tutvuti erinevat tüüpi laugastega ja nauditi isevalmistatud lõunasööki. Matka käigus jõuti soosaarele, mida kattis põlismets. Õpilastes tekitas erilist elevust kuivanud, veel püsti olevate puude langetamine.

Eile käis 8.A klass Lahemaa rahvuspargis, mida külastasid septembris ka 6.A klassi õpilased. Läbiti 7-kilomeetrine Majakivi-Pikanõmme matkarada. Roniti Eesti suuruselt kolmanda rändrahnu otsa, mille kõrgus on 7 m ja ümbermõõt 32 m. Uudistati vanu rannamoodustisi, erinevaid sootüüpe ja ürgmetsa. Kõikide meie matkade juhiks oli Silja Pihelgas, kes pani 8. klassi õpilasi filosofeerima teemal „Kus on elu piirid?“. Tekkis tõsine arutelu selle üle, millal saab õunast inimene ja männist seen ning mis roll on looduses taimedel, seentel ja loomadel.