Rahvuskultuurist kantud sünnipäev läheneb

by | 7 nov., 2018

9. nobembril tähitame oma kooli sünnipäeva. 2016. aasta mardipäeval avasime põhikooli maja. Nii ongi sünnipäev meie jaoks alati pidu, kus käsikäes on rahvalik traditsioon ja kaasaeg. Üle Eesti toimub sellel päeval santimise festival.
Töötubades paneb Mart lapsed laulma, õnnitluskaarte meisterdama ja tantsima. Mardisantidel on komme perre tulles uurida laste teadmisi ja lugemisoskust. Meil on kõigile valmis otsitud keerdküsimused ja mõistujutud. Koos lastega lahendavad mõistatusi ka sünnipäeva külalised. Teatevõistluses tuleb mardisandile õige riietus selga leida ja lahendada teisigi ülesandeid. Kui siis koos klassiga on söödud ka enda valmistatud tort, vaadatud videolood kooli algusaja meenutustest, siis võib oma külla mardisanditama minna päris julgesti.
Et päev õnnestuks, on ettevalmistused kestnud mitu nädalat. Sellel päeval on lapsed kooli oodatud pidulikes riietes, millele on lisatud mõni rahvuslik element. Terve nädala on õpilased valmistanud endale rahvuslikke ehteid. Eeltöö tegi meie käsitööõpetaja Marika Viira, kes valis välja noortele jõukohased näputööd ja õpetas töövõtted selgeks klassiõpetajatele. Valmistatakse sõlgi, punupaelu, mida saab pidupäeval oma ehtimisel kasutada.


Kogu mardipäeva ettevalmistamine algas aga sellest, et vaheajal käis kollektiiv vabaõhumuuseumis mardipäeva kombeid ning laule õppimas. Läbi prooviti sanimine ja mardisantide vastusõtmine ise. Kõik selle nimel, et kooli sünnipäeval saaks viisipäraselt õnne ning õnnestumisi soovida. Rahvakultuuri pärandit saab edasi anda ikka siis, kui ise selle sees olles end mugavalt tunned. Nii teab iga meie õpetaja, et kui küsida: ” Mõista, mõista, mis see on? Valge väli, kirju kari?”, siis õige vastus ei ole Järveküla Kool.

If you have a deadline looming, you might be considering hiring an essay writer for you. These services will work to meet this deadline. You don't have to worry about completing your papers on time; they will work quickly and efficiently to meet your requirements. You can also be assured that their writers will provide top-quality writing and won't reveal your identity to the writer. The essay writing services will ensure that you get exactly what you need, and that they will follow the deadline to the letter. Pornlux.com tube