Jaanuarikuu oli eesti keele ja kirjanduse kuu

Jaanuarikuu oli Järveküla Koolis eesti keele ja kirjanduse kuu. 23. jaanuaril toimus Loo Keskkoolis õpilasetlejate riigikonkursi Harjumaa voor. Järveküla Kooli esindasid 6. ja 7. klasside õpilased Karolin, Mirjette, Alyssa, Mattias ja Jonas. Õpilased olid ühel meelel, et osavõtt andis neile hea emotsiooni. Olgu siin toodud vaprate ülesastujate mõned mõtted.

“Kohapeal oli väga suur pinge ja hirm. Oma lugu ja luuletust lugeda oli aga tore kogemus ning teiste esitusi oli hea kuulata ja õppida, mida teinekord paremini teha.”

“Sain aru, et harjutamine nõuab palju tööd ja aega. Oluline on õige tempo, tuleb rahulikult teksti esitada.”

“Etluskonkursil osaleda oli tore, vaadata, kuidas inimesed oma lugusid esitasid, oli inspireeriv. Järgmisel korral, kui midagi sellist toimub, loen mina oma jutu ette teistmoodi.”

“Nautisime esinemist.”

31. jaanuaril toimus aga emakeeleolümpiaadi piirkonnavoor Kose Gümnaasiumis. Järveküla Kooli õpilastest panid oma teadmised proovile 7.b klassi õpilased Hege-Lee ja Joanna Maria. Tüdrukute mõtted: “Väga ei pabistanud, enne loodusõpetuse kontrolltööd on tavaliselt suurem närv sees. Oleme rahul, et osalesime, saime targemaks!”