Saabuvat Vabariigi aastapäeva tähistasime ühise rahvakultuuri peona

Täna tähistasime Eesti Vabariigi saabuvat 101. aastapäeva ühise rahvakultuuri peona. Piduliku kontsertaktuse asemel otsustasime hoida oma kultuuri elavana õppides ja õpitut jagades.

Peo juhatas sisse Järveküla Kooli kogukonna naiskoori setu tantsu saatel lauldud “Kergotamine”. Kõik klassid olid õpetaja Gerli Jahimaa juhendamisel selgeks saanud ühe rahvatantsu. Muusikaõpetajate eestlaulmisel tervitati ühiselt regilauluga Järveküla Kooli, kõiki maakondi ja tervet Eestit.

Nii nagu emad ees, nii lapsed järgi, võttis iga klass oma etteastega meeleolu üleval hoida. 8. klass demonstreeris oma paaristantsu oskust “Aleksandra valsiga”. Sadakond 2. klassi õpilast haaras endaga kaasa ka mõne klassijuhataja ja esines “Nõianeitsi” tantsuga. 5. klassid tantsisid rahvatantsu ainete loodud tantsu “Kuhaanuška”. 3. klassid tegid kõnnisammudega “Kikapuud”. “Kolonntantsu” tutvustasid 6. klassid. Tuntud tantsumeistri Niina Raadiku seatud erksaloomuline tants “Kalamies” tuli esitamisele rohkem kui saja esimese klassi õpilase poolt. Lõpetati “Kaera-Jaani” tantsimisega 4. klasside poolt, millele publik rõõmsalt kaasa laulis.

Riik, rahvas ja kultuur püsivad ning arenevad vaid tegutsedes!