50 õpilast osaleb Õpilaste teadusfestivalil Tartus

16.-17. aprillini on Järveküla Kooli õpilaste uurimistööd väljas Õpilaste Teadusfestivalil Eesti Rahva Muuseumis (vt uudist festivalile välja valitud 8 õpilase töödest).

Räägitakse 3E klassi mitmetahulisest metsauuringust ning 4. klasside õpilaste toitumis- ja joogiharjumustest.

50 õpilast, kes olid varasemalt osalenud erinevatel õpilasvõistlustel ja olümpiaadidel, veetsid terve päeva õpilasfestivali töötubades ja toetasid meie kooli õpilaste teadustööde esitlusi tunnustava sõnaga. Stendiettekande tegijad ütlesid, et neile meeldivad väga töötoad. Nora rõhutas, et talle meeldis see, et sai teistele seletada, kuidas uurimust teha. Joannale meeldis küsimustele vastata.

Koduteel rõhutasid teadusfestivalil käinud, kui tore on see, et uurimusi saab teha väga erinevaid. Meeldis, et uuriti “päris” elu asju, näiteks inimese südant. Poistele meeldis teadusteater ja üks kolmanda klassi noormees sõitis koju keeleveebi kodulehekülje aadressiga, et uurida, kuidas kirjutatust tekib heli.

Direktori küsimuse peale, kas järgmine kord uuesti, vastasid kõik jaatavalt.

Uurimistööde juhendajad leidsid, et oleme koolina õigel teel tuues teadust ja uurimistööd üha enam õppetöösse. Sageli piisab lihtsatest projektidest ja nii võiks kool näiteks kaasa lüüa Eestimaa Looduse Fondi kampaanias “Eesti otsib nurmenukke”. Miks mitte seda teha 1. juunil toimuval rongimatkal Aegviitu?!

Ideid ja inspiratsiooni said kõik.