Osalesime juba kolmandat korda algatuses “Tööle Kaasa!”

by | 15 veebr., 2021

“Tööle kaasa!” on ettevõtte külastusele ja töövarjule sarnane praktiline õppepäev oma vanema töökohas. Järveküla Kool osaleb kolmandat korda ning algatusega soovime aidata noortel teha teadlikke valikuid edasiõppimisel ja tagada varajased teadmised tööturul toimuvast. Algatus on otseses seoses ka meie kooli õppekava ja seda toetava EluKutse programmiga, mille kaudu toetame elukestvat õppimist.

Kahel eelneval aastal osales algatuse veidi üle 300 õpilase, s.o veidi vähem kui pooled õpilased meie koolist. Vanema töökohas uuriti ameti eripärasid ja ülesandeid, milliseid oskusi ja isikuomadusi läheb vaja, miks on töö tähtis ja täita tuli ka vastav tööleht. Seekord olime viiruse tõttu sunnitud olukorra lahendama teisiti, sest vanema töö juurde päriselt minna ei saanud. Koolis kohapeal aga oli võimalik veebiloengu vahendusel tutvuda müügijuhi tööga. Horticom on Rae vallas tegutsev aianduskaupade hulgimüügifirma ja Anu sealt tutvustas milliseid õppeaineid on vaja koolis õppida, mida läheb vaja müügijuhi töös. Õpilased panid ka seemned mulda, kevadel saame koolimaja ees olevatesse kastidesse istuda kõrvitsaid, maitsetaimi ja petuuniad. Ajaloo tunnis sai tutvust tehtud mõisas olevate ametitega. Kes olid sadulsepp, voorimees ja mündrik? Eesti keele tunnis proovisid õpilased teineteise intervjueerimist. Algklassides loodi oma esimesed ärid. Õppisime ka õigeid puhastustehnikaid ja saime teada, milliseid oskusi läheb vaja puhastusteenindaja ametis. Õpilased meie naaberkoolist Jüri Gümnaasiumist rääkisid õpilasfirma loomisest. Millest tuleb alustada, mida annab õpilasfirma loomine ja kuidas oma toodet müüa. Kõige tähtsam on idee!

Päev oli taas igati kordaläinud ja loodame, et õpilased mõistavad paremini, mille poolest erinevad tööd on vajalikud ja et iga töö tegija on tähtis!

If you have a deadline looming, you might be considering hiring an essay writer for you. These services will work to meet this deadline. You don't have to worry about completing your papers on time; they will work quickly and efficiently to meet your requirements. You can also be assured that their writers will provide top-quality writing and won't reveal your identity to the writer. The essay writing services will ensure that you get exactly what you need, and that they will follow the deadline to the letter. Pornlux.com tube