Õppekäigud loodusesse

by | 26 okt., 2016

Oktoobris leidsid Järveküla Kooli õpilased klassidega tee loodusesse.

1.A ja 1.B klass osalesid RMK Viimsi looduskeskuse programmis „Jalajälge jätmata“. Looduses puhkamine on mõnus ja kosutav, kuid selleks, et metsale hea sõber olla, peab tundma reegleid, mis kehtivad looduses liikujale. Oma esimesel metsaretkel Tädu loodusõpperajal seda kõike läbi praktiliste tegevuste ja mängude õpiti.

Tädu loodusõpperada külastasid ka 1.D ja 1.E klass, kes osalesid RMK Viimsi looduskeskuse programmis „Lähme õue sügist märkama“. Loodusel on hääled ja lõhnad, omad toimetamised ja saladused. Programmi jooksul tunnetati loodust erinevate meeltega ning õpiti märkama loodust enda ümber ja seal toimuvaid muutusi seoses aastaaegade vaheldumisega.

2. klassid osalesid Eesti Loodusmuuseumi pargitunnis. Tund algas Tornide väljaku pargis, kus õpiti tundma tavalisemaid parkides kasvavaid puid võra, lehtede ja viljade järgi. Pärast pargitundi tutvuti Eesti Loodusmuuseumi püsinäitustega, kus sisukat vaatamist pakkusid muuseumi metsa- ning mere ja jõgede saal. Lisaks uudistati põnevat ajutist näitust teemal “Vaprad ja ilusad. Peaosades: samblik ja sammal”

3. klassid sõitsid rongiga Aegviitu, et saada osa RMK Aegviidu Looduskeskuse programmist „Salapärane seenemaailm“. Programmi jooksul õpiti tundma seeneriigi mitmekesisust. Tutvuti metsa all kasvavate seentega: uuriti seente ehitust, eluvorme ja kasutust. Matka lõpus toimus ühine piknik lõkke ääres.

Õpperetkel „Pinnavormid ja vesi“ osalesid 5. klassid. Retke alustati Kostivere karstialal, kus oli võimalus näha mitmesuguseid karstivorme: avalõhed, karstilehtrid, jäänukpangad. Edasi tutvuti Jägala joaga nii pinnavormina kui ka jõe kui veekoguna. Jõe kaldal korraldati piknik ning edasi matkati allavoolu ca 2 km. Õpperetk lõpetati Jägala hüdroelektrijaamas, ületades eelnevalt Jägala linnamägi.

3-klass-1 3-klass-2 dsc_0050 dsc_0051 dsc_0027_2 dsc_0034_2

 

If you have a deadline looming, you might be considering hiring an essay writer for you. These services will work to meet this deadline. You don't have to worry about completing your papers on time; they will work quickly and efficiently to meet your requirements. You can also be assured that their writers will provide top-quality writing and won't reveal your identity to the writer. The essay writing services will ensure that you get exactly what you need, and that they will follow the deadline to the letter. Pornlux.com tube